Unde și cine a primit subvenția pe hectar pe 2015?

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Discuție
 • admin #42

  APIA a anunțat că din 8 aprilie a început să vireze fermierilor plata pe suprafață pentru anul 2015. Cine a primit banii? Dați-ne localitatea și dacă puteți schemele care vi s-au plătit până acum.

  Din date oficiale, APIA autorizează la plată:

  – Schema de plată unică pe suprafaţă în cuantum de 79,73 euro/ha;
  – Plata redistributivă:
  • primul interval: 1 – 5 ha inclusiv în cuantum de 5,00 euro/ha;
  • al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv în cuantum de 51,07 euro/ha.
  – Plata pentru tinerii fermieri în cuantum de 19,93 euro/ha;
  – Plata pentru micii fermieri care au până la 7 ha în cuantum de maxim 1250 euro;
  – ANT 1 (Schema de ajutoare naţionale tranzitorii pentru culturi pe teren arabil, decuplată de producţie) în cuantum de 19,19 euro/ha.

  Plăţile se efectuează în lei, la cursul de schimb stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2015 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 323 din 01 octombrie 2015, respectiv 4,4176 lei pentru un euro.

  În ceea ce privește plățile pentru care fermierii mai au de așteptat, este vorba în primul rând de schema de înverzire, circa 59 de euro la hectar. Această plată le-a dat bătăi de cap funcționarilor APIA pentru că sistemul a generat erori de condiții artificiale. Banii ar urma să intre în perioada imediat următoare. De asemenea, și plățile pentru sprijinul cuplat, agromediu, zone defavorizate și cultura ecologică mai au de așteptat acestea urmând să fie finalizate la finele lunii aprilie, respectiv în mai. Plățile pentru zootehnie, sprijinul cuplat și ANT, urmează să intre în conturile fermierilor după data de 25 mai.

  Alina Prode #44

  Am primit la Brăila!

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.