Delimitare curte/teren agricol intravilan

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Discuție
 • Alina Prode #108

  Problemă: Am si eu o casa proprietete privata intr-un sat din jud Sibiu, iar anul trecut in vara am platit 1.500 ron unor specialisti topografi care mi-au masurat delimitarile suprefetei de curte si terenul aferent(gradina) , dupa care mi-au batut doi tarusi si i-au colorat cu vopsea rosie.

  De putin timp am aflat de la vecini ca vecinul din partea de sus al casei mi-a mutat unul din tarusi dupa placul sau spre interiorul curtii mele, stiind ca anul acesta vreau sa-mi inchid cu gard, toata suprafata.

  Ce ar trebui sa fac si cui ar trebui sa ma adresez mai intai pentru ca nu poate sa ramana asa aceasta chestiune si ce consecinte ar avea in ceea cel priveste pe vecinul meu?

  admin #109

  Ideal ar fi să chemați din nou specialiștii să vă refacă măsurătorilor sau pe cei de la Primărie. Și imediat după să ridicați gardul. Cel mai probabil veți avea din nou cheltuieli cu măsurătorilor, dar păstrându-vă calmul, veți păstra și relația cu vecinul. Este dificil de dovedit că a fost mutat hotarul, doar cu martori, dar și așa e dificil și vă creați probleme cu vecinul respectiv.

  Ar fi fost ideal dacă la momentul în care s-au făcut prima dată măsurătorile era de față și vecinul respectiv, dacă făceați poze exact cu poziția delimitării și înscrisul PROPRIETARE PRIVATĂ, cu martori, ca apoi să faceți sesizare la Poliție pentru deranj de posesie, spre exemplu.

  Atenție! Singurii care pot face măsurătorile avizate sunt cei de la Cadastru, adică autorizați de OFICIUL NAȚIONAL DE CADASTRU să facă acestă măsurătoare în baza unor date GPS. Nu vă lăsați păcăliți de cei de la Primărie și alte firme.

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.