Când se dă subvenția fermierilor aflați la control?

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Discuție
 • Alina Prode #90

  Mă interesează când dă APIA subvenția la hectar fermierilor care au picat la control anul aceasta. Nu s-a plătit nimic nici la avans, nici acum. Mulțumesc!

  admin #91

  Din cele mai recente declarații ale șefilor APIA (cele din Joia Mare, 28 aprilie) a reieșit că sunt trei categorii de fermieri aflați la control – cei cu control administrativ, cei cu control pe teren și cei cu control prin teledetecție. La prima categorie, cei cu control administrativ – circa 9.000 de fermieri s-ar fi dat deja drumul plăților (plata unică pe suprafață, ANT, plata redistributivă și tinerii fermieri).

  Despre restul, directorul adjunct al APIA, Nicolae Horumbă a declarat: ”Ponderea cea mai mare a fermierilor este a acelora controlați prin metoda teledetecție, circa 45-46.000 de fermieri. Pentru cei mai mulți dintre ei întâlnirile de clarificare s-au finalizat, acum sunt în curs de introducere în sistem, acolo unde este cazul a rapoartelor de clarificare cu fermieri. Eu cred că în câteva zile și acțiunea asta se va finaliza și vor putea intra și ei la plată. Nu aș putea să vă dau un termen final până la care fermierii controlați pe teren vor intra la plată pentru că așa cum spuneam este vorba de însăși administrarea cererii în control administrativ unde apar diferite erori, de la caz la caz, specifice în funcție de schemele de plată pe care ei le accesează. Unele dintre ele trebuiesc clarificate prin întâlnirea directă cu fermierii. Pe măsură ce aceste erori se clarifică și se clasifică de către colegii noștri din țară, din centrele APIA fermierilor li se încheie controlul administrativ și vor intra pe fluxul de autorizare la plată”.

  Vom reveni cu noutăți!

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.